Asigurare CAR

Polita de tip CAR (Construction All Risck) se adreseaza constructorilor sau antreprenorilor care fie se afla in proces de constructie a unui nou obiectiv (cladire, spatiu comercial sau alte constructii civile - clauza speciala a politei Property), fie in proces de consolidare a unui imobil care este deja construit. Genul acesta de asigurare vine in intampinarea riscurilor care pot provoca avarieri sau distrugeri bruste sau neprevazute a lucrarilor de constructii sau a altor bunuri sau parti ale acestora care impun reparare, inlocuire, montare sau demontare.

Acopera riscurile care pot aparea in faza de constructie. Este o polita solicitata de cele mai multe ori de beneficiar deoarece riscul financiar este al lui. Antreprenorul pune in opera o constructie, dar cel care risca sa piarda banii in cazul unui eveniment neplacut este beneficiarul.

Politele CAR au o sectiune de Property care cuprinde si utilajele cu care este executata lucrarea. Acestea pot fi mentionate si asigurate separat.

Asigurari pentru Cladiri si Alte Constructii

Asigurarea pentru constructii acopera urmatoarele tipuri de riscuri:

provocate de fenomene naturale: cutremur, furtuna, uragan, inundatii, revarsari de ape sau alunecari de teren;

survenite in urma unor incendii, explozii sau furturi care au afectat materialele de constructii sau alte bunuri pastrate in spatiul deschis al cladirilor respective;

riscuri generate de de prabusirea constructiilor sau avarierea acestora ca urmare a interactiunii cu obiecte exterioare;

riscuri generate de erori umane sau neglijenta.

Sectiunea 2 raspundere civila fata de terti - asigurarea care acopera erori umane fara intentie care genereaza riscuri civile fata de terti.