Raspundere Civila Profesionala

Pasiunile si abilitatile pe care le avem ne pot conduce, pe unii dintre noi, catre meserii unde raspunderea personala este una deosebita. În decursul anilor in care vei practica aceasta meserie nu iti poti asuma ca nu vei gresi nici macar o data asa ca genul acesta de asigurare poate veni in sprijinul tau astfel incat munca si profesionalismul sa nu iti fie niciodata puse sub semnul intrebarii. Raspunderea civila profesionala poate fi facuta indiferent daca persona in cauza este angajata sau reprezinta o forma de organizare juridica (ex.PFA). Pentru unele meserii incheierea unei astfel de polite este obligatorie (medici, avocati, contabili, agenti de asigurare, notari, executori judecatoresti etc). În unele cazuri cum sunt cele ale personalului medical legea prevede anumite sume minime care depind de specializare si de unitatea spitaliceasca in care lucreaza asiguratul.

Acest produs vizeaza raspunderea profesionala a:

expertilor contabili, contabililor autorizati, auditorilor independenti, evaluatorilor si expertilor tehnici

avocatilor

notarilor publici

personalului medical, unitatilor sanitare si furnizorilor de produse si servicii medicale

farmacistilor, asistentilor de farmacie si unitatilor farmaceutice

arhitectilor si inginerilor constructori din proiectare

brokerilor de asigurare

consilierilor juridici

practicienilor in insolveta

executorilor judecatoresti

traducatorilor

practica medicala veterinara

operatorilor si agentilor autorizati sa inscrie avize de garantie in Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare

activitatea de standardizare si certificare a conformitatii

În cazul in care, in cadrul exercitarii profesiei sale, persoana asigurata provoaca beneficiarilor serviciilor sale profesionale daune din culpa, asigurarea poate acoperi daunele cauzate.

Tot in acest caz vorbim si despre asigurarea de raspundere a administratorilor, membrilor consiliului de supraveghere, membrilor directoratului si directorilor societatilor comerciale (D&O) in cazul in care aceste persoane ar produce daune societatii pe care o administreaza / conduce si/sau tertilor, provocate de faptele cu caracter decizional comise din culpa.