Raspundere Civila Profesionala

Pasiunile și abilitățile pe care le avem ne pot conduce, pe unii dintre noi, către meserii unde răspunderea personală este una deosebită. În decursul anilor în care vei practica această meserie nu îți poți asuma că nu vei greși nici măcar o dată așa că genul acesta de asigurare poate veni în sprijinul tău astfel încât munca și profesionalismul să nu îți fie niciodată puse sub semnul întrebării. Răspunderea civilă profesională poate fi făcută indiferent dacă persona în cauză este angajată sau reprezintă o formă de organizare juridică (ex.PFA). Pentru unele meserii încheierea unei astfel de polițe este obligatorie (medici, avocați, contabili, agenți de asigurare, notari, executori judecătorești etc). În unele cazuri cum sunt cele ale personalului medical legea prevede anumite sume minime care depind de specializare și de unitatea spitalicească în care lucrează asiguratul.

Acest produs vizează răspunderea profesională a:

experților contabili, contabililor autorizați, auditorilor independenți, evaluatorilor și experților tehnici

avocaților

notarilor publici

personalului medical, unităților sanitare și furnizorilor de produse și servicii medicale

farmaciștilor, asistenților de farmacie și unităților farmaceutice

arhitecților și inginerilor constructori din proiectare

brokerilor de asigurare

consilierilor juridici

practicienilor în insolveță

executorilor judecătorești

traducătorilor

practică medicală veterinară

operatorilor și agenților autorizați să înscrie avize de garanție în Arhiva Electronică de Garanții Reale Mobiliare

activitatea de standardizare și certificare a conformității

În cazul în care, în cadrul exercitării profesiei sale, persoana asigurată provoacă beneficiarilor serviciilor sale profesionale daune din culpă, asigurarea poate acoperi daunele cauzate.

Tot în acest caz vorbim și despre asigurarea de răspundere a administratorilor, membrilor consiliului de supraveghere, membrilor directoratului și directorilor societăților comerciale (D&O) în cazul în care aceste persoane ar produce daune societății pe care o administrează / conduce și/sau terților, provocate de faptele cu caracter decizional comise din culpă.