Asigurare Auto, RCA

Aceasta este o asigurare obligatorie si are ca obiect asigurarea prejudiciilor pe care asiguratul ar putea sa le provoace unui tert in cazul unui accident auto, atat pe teritoriul Romaniei, cat si in afara acesteia.

Riscurile acoperite se incadreaza in urmatoarele categorii:

pagube materiale, vatamari corporale sau deces, produse tertilor din culpa asiguratului.

pagubele produse ca urmare a lipsei de folosinta a autovehiculului avariat;

cheltuielile de judecata efectuate de persoana prejudiciata.

Conform ultimelor reglementari in vigoare polita RCA pune la dispozitia consumatorilor un nou beneficiu: decontarea directa. Aceasta clauza presupune ca in urma unui accident rutier proprietarul pagubit poate merge la propriul asigurator RCA pentru a-si recupera prejudiciul, urmand ca acesta din urma sa isi recupereze suma respectiva de la asiguratorul soferului vinovat.

Vezi Oferta Casco Online

Asigurarea de tip CASCO se adreseaza persoanelor fizice care detin autovehicule pentru transporturi terestre de bunuri sau persoane, acţionate pe principiul motorului, precum şi alte asemenea, construite şi echipate pentru diverse destinaţii speciale. Este foarte important de retinut faptul ca remorcile si semiremorcile se asigura separat.

RISCURI ASIGURATE:

Riscuri de baza:

Asiguratorul acorda despagubiri, in limita sumei asigurate, Asiguratului pentru avarii produse autovehiculului in caz de:

ciocniri, inclusiv din vina unui tert asigurat RCA (daca se opteaza pentru aceasta clauza),

fenomene atmosferice, incendiu, explozie;

furt total, partial sau tentative de furt;

vandalism

Se pot cumpara clauze suplimentare care acopera avarierea exclusiva a elementelor vitrate, a jantelor si anvelopelor, avarii cauzate de actiunea animalelor, de aspiratia apei la motor sau de circulatia in afara drumurilor publice.

Riscuri extinse:

poliţa de asigurare acopera şi cazurile in care autovehiculul este condus de catre alta persoana decat Asiguratul;

poliţa de asigurare se extinde in afara teritoriului Romaniei, fara plata unor prime suplimentare, in baza unui supliment de asigurare, pe aceeasi perioada şi cu aceeaşi valabilitate teritoriala pentru care Asiguratul incheie la Asigurator o asigurare de raspundere civila a autovehiculelor cu valabilitate in afara teritoriului Romaniei.

Asigura-ti Masina Acum

Sumele asigurate

Autovehiculele se asigura la valoarea reala a acestora la data incheierii sau reinnoirii asigurarii.
Prin valoarea reala a autovehiculului se inţelege valoarea de comercializare la momentul incheierii asigurarii conform cataloagelor sau sumelor de preturi utilizate de asiguratori.

Dotarile suplimentare montate la autovehicul, se asigura la valoarea declarata de Asigurat in cererea-chestionar şi acceptata de Asigurator.

Ce inseamna sa ai o asigurare CASCO cu fransiza

De exemplu, daca ai o asigurare CASCO cu fransiza de 100 de euro, iar valoarea asigurata este de 10.000 de euro, in cazul in care suporti o dauna in valoare de 300 de euro tu vei plati suma de 100 de euro, iar compania de asigurari va plati restul de 200 de euro.

Fransiza este partea din dauna suportata de asigurat care poate fi stabilita fie ca valoare fixa, fie ca procent din suma asigurata.