Asigurare Viata

Dezvoltarea accentuata a tehnologiei si modul alert al vietii cotidiene nu ar trebui sa ne lase indiferenti fata de riscurile la care suntem supusi in fiecare zi. Scopul principal al asigurarilor de viata este de a oferi protectie beneficiarilor politei in cazul aparitiei riscului asigurat. În plus exista si posibilitatea ca asiguratul sa opteze pentru o varianta de polita cu capitalizare care presupune ca la terminare perioadei asigurate acesta poate beneficia de sumele depuse indexacte cu anumiti coeficienti functie de asigurator. Acestea se pot incheia pe termen scurt, mediu si lung asiguratul fiind obligat sa plateasca cu regularitate primele de asigurare.

Familia persoanei asigurate va primi un venit compensatoriu in cazul in care aceasta decedeaza indiferent daca acea persoana era intretinatorul financiar al familiei. Totodata asigurarea de viata poate acoperi credite lasate neachitate de persoana asigurata decedata astfel familia acesteia ramanand fara datorii.

Prima de asigurare se calculeaza in functie de criterii precum: varsta asiguratului, sex, valoarea sumei asigurate, starea de sanatate. Unele polite de asigurare pot necesita realizarea unor examinari medicale prealabile, suportate din punctul de vedere al costurilor de compania de asigurari. La produsele de baza se pot adauga si alte clauze aditionale in functie de nevoia fiecarui asigurat in parte, prin care se extinde gama riscurilor si implicit a protectiei oferite de polita de asigurare, conferind avantaje suplimentare clientilor in schimbul platii unor sume suplimentare la prima de asigurare.

Pe langa acestea mai exista si posibilitatea incheierii unor polite de tip unit link in care predomina componenta investitionala si care presupun asumarea de catre asigurat a riscului financiar respectiv.

Riscurile acoperite de asigurarea de viata sunt:

riscul de deces – prin plata catre beneficiar a sumelor asigurate;

riscul de pierdere a capacitatii de munca – prin plata unei indemnizatii si exonerarea de plata a primelor de asigurare;

riscul de a fi spitalizat sau a suferi interventii chirurgicale – prin plata unor indemnizatii zilnice de spitalizare si interventii chirurgicale.