Asigurari Agricole

Atat factorii de mediu, cat si activitatile agricole si zootehnice sunt imprevizibile si nu pot fi controlate de om. Iar cand vorbim de sume mari investite in aceste domenii necesitatea unei asigurari se impune de la sine. Tocmai de aceea exista o paleta foarte larga de produse de asigurare care pot raspunde eficient celor mai importante categorii de nevoi:

Asigurarea culturilor agricole impotriva efectelor daunatoare ale factorilor de risc

acest tip de asigurare poate fi incheiata de persoane fizice sau juridice care exploateaza terenuri agricole, indiferent de forma de detinere a terenului: proprietate, arenda, inchiriere, concesiune, donatie, atat timp cat aceasta calitate poate fi atestata printr-un document.

Asigurarea efectivelor de animale

bovine, bubalinele, cabalinele si catarii, ovinele si caprinele, porcinele.

Asigurarea pasarilor

in baza acestei polite se pot asigura pasarile din specia galinacee, respectiv puii pentru carne (broiler) si gainile ouatoare.

Asigurarea facultativa a pasarilor emu si a strutilor

Aceasta polita de asigurare poate fi contractata de orice persoana fizica sau juridica cu sediul/domiciliul / resedinta in Romania, care detine pasari emu sau struti, prezente in exploatare de mai mult de 45 zile.

Asigurarea facultativa a pestilor

Polita se adreseaza oricarei persoane juridice si/sau fizice cu sediul/domiciliul sau resedinta in Romania, care se ocupa cu cresterea pestilor in captivitate – amenajari piscicole – (helesteie, pastravarii, iazuri, statiile de reproducere artificiala, viviere flotabile, alte instalatii destinate reproducerii si cresterii pestilor).

Asigurarea facultativa a animalelor de companie

se adreseaza persoanelor juridice si/sau fizice cu sediul/domiciliul sau resedinta in Romania, care detine caini sau pisici.